Top 10 Uses of Sea Buckthorn Seed Oil

Top 10 Uses of Sea Buckthorn Seed Oil

To top it off, it is the only plant known to contain Omega 3, 6, 9 and 7. Sea Buckthorn Oil is the best vegetarian source of omega 7. The berry’s unique composition of essential fatty acids and vitamins offers many therapeutic uses and benefits in addition to the well-known topical use for beautiful skin.

Top 10 Uses & Benefits Sea Buckthorn Seed Oil include:

1.  Dry Eyes

In one study, Tori Hudson, N.D. reports participants took 2 grams of sea buckthorn oil for three months. Tear film samples before and after the study showed that the fatty acid profile of the tears didn’t change, but it did have a positive effect on dry eye symptoms and redness. Terry Lemerond states that artificial tears don’t address the structural reason for dry eyes. Omega-7 works systemically, from the inside, for dry eye relief.

2. Menopause Support

Omega fatty acids help support the structure of skin, mucosal membrane layers in the digestive system, vagina, and cells throughout the body. Terry Lemerond of TerryTalksNutrition.com explains how the Omega 7 helps cells retain moisture, especially in the eyes, mouth and vagina. Terry says, “Those with Sjögren’s syndrome, an autoimmune disorder with excessive dryness in the eyes, mouth and vagina, can especially benefit from Omega 7 supplementation.”

3. Anti-Inflammatory

One human clinical trial showed that after three months of supplementation, there was a decrease in markers of systemic inflammation. It is thought that inflammation is reduced by controlling pro-inflammatory mediators. More Human Clinical trials however are needed.

4. Ulcer Prevention & GERD Healing

Gastric ulcers and Gastroesophageal Reflux Diseaseare (GERD) are more common than ever. I am certain you know at least one person who is using a medication like Prilosec to control their indigestion or Reflux. Terry Lemerond says, “Oral Sea Buckthhorn use soothes the mucousal tissue in the digestive tract and helps prevent and heal gastric ulcers.

The Journal of Biological Science Review also states sea buckthorn is traditionally used in the treatment of gastric ulcers. Jon Barron, MD, mentioned the benefits of Palmitoleic Omega-7 unsaturated fatty acids (found in sea buckthorn oil) with regard to digestive health in his article about the Five Scientific Myths About Fat.

5. Cardiovascular Therapy

A double blind clinical trial of 128 patients with ischemic heart disease were given 10 Mg of the oil, three time daily for six weeks. The patients had a decrease in cholesterol level, reduced angina and improved cardiac function. However the Natural Medicines Database does state the evidence in this trial is insufficient to rate as effective.

6. Liver Damage Prevention

Due to the potent antioxidant power of sea buckthorn, in one study, “the findings suggest that Sea Buckthorn oil has a potent hepatoprotective activity, reducing the concentration of aflatoxins in the liver and diminishing their adverse effects.” The oil also helped to normalize liver enzymes and serum bile acids in another clinical study.

7. Weight Loss

Perhaps the most controversial use of the berry is for weight loss. Dr. Oz made this claim famous in 2011 after the results of a study were published on how different berries have various but positive effects on metabolic diseases of overweight and obese women.  Dr. Oz Show claimed that omega-7 fats in the oil inhibit fat storage however Berkely Wellness said there was no evidence to support this.

8. Skin Health & Anti-Aging

The Berkely Wellness article states that, “Lab studies have shown that sea buckthorn has antbacterial, anti-inflammatory, and anti-clotting effects. There’s some evidence it can promote skin healing, boost immunity, improve cholesterol, and inhibit colon and liver cancer cells–at least in mice and test tubes.” Twenty-eight different cases of skin burns and scalding were treated with sea buckthorn oil and were purported to have increased skin regeneration and had “magic effects” in treating the burns.

The study doesn’t state whether it was topical or oral use. The study sounds to me as though the oil was used orally, but it seems to me both applications could be beneficial.  Sea Buckthorn Oil benefits include anti-aging as it promotes skin hydration, elasticity and skin regeneration. The berry’s botanical name is Hippophae which means shiny horse; implying it’s beauty applications.

9. Acne Prevention & Healing

Treating Acne with Sea Buckthorn Oil was another segment on Dr. Oz. Since sea buckthorn berry seed oil is an anti-inflammatory and antibacterial, it certainly makes sense that it can be helpful with treating acne and acne prevention. The previous article on the therapeutic uses also references the benefits of topical and internal use for skin healing and regeneration.

10. Rosacea Prevention & Relief

Rosacea is a chronic inflammatory condition causing facial redness and small, red bumps and is frequently mistaken for eczema or acne. Again, the anti-inflammatory effects of Sea Buckthorn Berry Oil may be beneficial for rosacea. Sea Buckthorn contains more than 10 times the amount of vitamin C found in oranges offering maximum amounts of antioxidants.

The SeaBuckthorn Insider shares, “Antioxidants protect the cell walls and DNA structure. It also improves the skin texture and pigment distribution.” The internal and external benefits of this berry put it in our top super food list. As of this writing, there is no set recommended daily allowance for omega-7.

Studies have suggested sea buckthorn oil supplements (as the best plant & vegan source of omega-7) in the amounts of two to five grams, depending on the condition being treated. As always though, check with your healthcare practitioner. Omega-7 is also available in limited amounts in properly extracted wild alaskan salmon oil as found in the supplement Wholemega from New Chapter.

Resource: http://bit.ly/1x0In30

Chatsargana

Чацаргана (Латин хэл: Hippophae) нь Elaeagnaceae овгийн бутлаг ургамал, мөн түүний үр жимсийг хэлнэ. Европ, Азид 6 зүйл, 12 дэд зүйлийн чацаргана зэрлэгээрээ ургадаг, өргөн тархсан ургамал юм. Монгол, Хятад, Энэтхэг, Балба, Пакистан, Орос, Их Британи, Франц, Дани, Нидерланд, Герман, Польш, Финланд, Швед, Норвеги зэрэг улсуудад ургана. Дэлхий дээрх чацарганы нөөц бүхий 1.5 сая гектар газрын 90 орчим хувь нь Хятад улсад ногддог. Чацарганы бут нь ихэнхдээ 0.5–6 м өндөртэй байх боловч хааяа Төв Ази зэрэг хуурай, элсэрхэг нутагт 10 м хүртэл ургах нь бий.
Бүх төрлийн жимс, жимсгэний дотроос манай орны байгаль цаг уурын эрс тэс уур амьсгалд нэн зохицсон, жимснийхээ найрлаганд С, А, К, Е, В, В9, Р зэрэг витамин, тос биологийн идэвхит бодис агуулдаг чацаргана нь хүнсний болон эмийн олон чухал бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх үнэт түүхий эд мөн. Чацарганы нэг га таримал талбайд 1000-1250 бут суулгаж, нэг эм бутнаас жимс боловсорч байх үе (9-р сар)-д 5-7кг, өвөл жимс хөлдөсний дараа 2,5-4 кг жимс хураан авдаг. Бидний судалгаагаар 1 тонн жимснээс 28-70 кг тос, 600л цэвэр шүүс, 50кг поливитамины бэлдмэл, 200-250л амтат дарс болон бусад олон төрлийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх бололцоотой. .
Чацарганыг хувиараа тариалах, жимсийг гэр орны нөхцөлд боловсруулах арга хялбар, гаргаж авсан бүтээгдэхүүн нь витамины байнгын дутагдалд орж байдаг манай орны хүн ам, ялангуяа хүүхэд, эхчүүд, өндөр настай, өвчтэй хүмүүст нэн их ашигтай.
Чацарганы жимс 2.44 мг % хүртэл амин хүчил, 6.77 мг % хүртэл саахар, 315 мг % хүртэл аскорбины хүчил (С витамин), 27.9 мг % хүртэл каротин (А витамин), 16.0 мг % хүртэл токоферол (Е витамин) болон бусад олон төрлийн витамин, төмөр , бор, марганц зэрэг бичил элементийг агуулдаг. Чацарганы үр 12.5% хүртэл, харин хальс, өтгөн хэсэг нь 8.8 % хүртэл тос агуулах ба тосонд байгаа каротин түүний эмчилгээний үнэт шинж чанарыг тодорхойлж байдаг

About Hippophae Sanddorn sallow thorn

Чацаргана Hippophae Sanddorn  sallow thorn

Чацарганыг эртний Грекүүд морины нүд өвдсөн үед хэрэглэдэг байжээ. Тиймээс хиппос гэдэг нь морь паос гэдэг нь гэрэл гэсэн утгатай. Гурван сараас таван сарын хооронд цэцэглэдэг бөгөөд наймаас есөн сарын үеэр жимс нь боловсордог. Ази, зүүн ба баруун Европын орнуудаар ургадаг. Эх нутаг нь төв азиас гаралтай.

Намар жимс нь боловсорсон үед чимэглэлийн зорилгоор хэрэглэхээс гадна эмчилгээний зориултаар их хэрэглэх болжээ. Чацаргана С витамиаар баялаг, чөлөөт радикалын сөрөх чадвартай, нүүрний арьсны үрчлээг багасгадаг давуу талтай. Олон жилийн туршилтаас харахад, элэгний суурь өвчтэй болон гипатитээр өвчилсөн хүмүүс өдөр бүр чацарганы экстрактыг байнга хэрэглэснээр биеийн байдал нь сайжирсан гэсэн мэдээлээл байдаг.

Чацарганаас гаргаж авдаг тосыг сүүлийн үед гоо сайхны бүтээгдэхүүн нүүрний тос, ванны хөөсрүүлэгч саван, шампуньд хэрэглэж байна. Чацарганы тосыг ууж хэрэглэвээс хүний биеийн бодисын солилцоог сайжруулахаас гадна ходоод гэдэс доторын өвчнөөс хамгаалах чадвартай. Мөн өдөр бүр нэг стакан усанд хэдэн дусал чацарганы тосыг хийгээд хоолой амаа зайлж байваас хоолойны өвчнөөс хамгаалахаас гадна, өвдсөн газраа шууд түрхэж хэрэглэнэ. Чацарганы тосыг түлэгдэлт, нарны түлэгдэлтийн үед арьсанд түрхсэнээр эдгэрэлтийг хурдасгадаг. Мөн нүүрний арьсан дээр байнга тууралттай, эмзэг арьстай диатизтай хүмүүс ууж хэрэглэнэ, та нартаа гэрийн нөхцөлд чацарганы коктейл хийх аргыг бичье. Та нар туршаад үзээрэй.

Хүйтэн сэрүүн улирал эхлэхээс өмнө өдөр бүр чацарганы шүүсийг ууж заншвал өвлийн хүйтэнд амьсгалын замын өвчинөөс өөрийгөө болон гэр бүлээ хамгаалах маш энгийн арга юм.Чацарганы шүүсээр коктейл хийхдээ алимны эсвэл луувангийн шүүсийг чацарганы шүүстэй холиод ууна. Бас нэг арга бол нэг стакан амтат жүржний шүүсэнд хоёр цайны халбагаар нэрс жимсийг адилхан хэмжээтэй чацарганы шүүстэй холиод уувал ханиаднаас хамгаална. Чацарганыг чанаад варень хийхээс гадна бас эрүүл мэндийн зориултай цайг хийдэг. Чацарганы тосыг төвдүүд 1200 жилийн турш өнөөдрийг хүртэл хэрэглэсээр байна. Барууны орнуудын анхаарлыг аажмаар татсаар байна. Та манай дэлгүүрээс чацарганатай бараа бүтээгдэхүүнийг захиалах бүрэн боломжтой.

Эх сурвалж: http://svbo_0222.blog.gogo.mn/read/entry268610

Чацаргана, түүний анагаах увидас

Чацаргана, түүний анагаах увидас

Дэлхийн шинжлэх ухааны сүүлийн 50-иад жилийн судалгаагаар жимс, жимсгэнийн дотор хүнс тэжээлийн болон эмчилгээ сувиллын шинж чанарын хувьд хамгийн үнэтэй нь чацаргана болохыг тогтоосон нь түүний найрлагад аминдэм, тэжээлийн болон бусад биологийн идэвхит бодисууд иж бүрэн бай­дагтай холбоотой юм.
Чацаргана жимсгэний химийн бүрэлдэхүүн, биоидэвхит бодисын найрлагыг тодорхойлж, эмийн болон хүнсний үйлдвэр, гоо засал, хөрс, ус хамгаалал, цацраг идэвхит бодисыг шингээх зэрэгт өргөн ашиглах боллоо.. Чацарганын үр жимсэнд тосны ханаагүй хүчил болох линол, линолейн, олейний зэрэг гурван хүчил их хэмжээтэй агуулагддагаас гадна хүнсний гол бодис болох уураг-/1,5%/, тос /4-6%/ мөн C, A, E, B, B, PP аминдэмүүд, биоидэвхит бодис, органик хүчил харьцангуй их хэмжээгээр агуулагд­дагаараа бусад бүхий л жимс, ногооноос онцлог давуу талтай байна.
Энэ утгаар нь чацарганыг цорын ганц “байгалийн поливитаминт” ургамал гэж нэрлэдэг.
Чацарганыг жимс жимсгэнэ байдлаар хэрэглэхээс гадна тосыг ялгаж хэрэглэдэг.
Чацарганы тос
Чацарганы тосыг эмчилгээнд хэрэглэхдээ гол төлөв арьс, салст бүр­хүү­лийн үрэвсэлт шархлаат өвчин, ялангуяа цацраг туяанаас үүссэн түлэнхийн шарх зэргийг эмчлэхэд маш сайн үр дүнтэй ажээ.
Мөн зүрх судасны өвчин, ходоод, улаан хоолойн шарх, арьсны хөлдөлт тү­лэг­дэлт, үрэвсэлт, рентген цацраг идэвхит туяаны хордолт зэрэг 30 гаруй төр­лийн өвчний эмчилгээнд хэрэглэдэг. Тос нь хүний бие махбодид явагдах өөх тосны солилцоонд идэвхтэй оролцдог эссэнциаль шинжтэй бөгөөд хэрвээ хүний биед дутагдваас цусны судасны хана ха­туу­рах, зузаарах, хэврэгшиж гэнэтхэн хагарах болдог байна. Дэл­хий даяар маш их дэлгэрсэн, бараг түгээмэл гэж хэлж болох энэ өвчнийг атеросклероз гэж нэрлэдэг.
“Атеросклероз” бол ноцтой хүнд өвчин бөгөөд хү­ний биеийн өөх, тосны солилцоонд гүнзгий хям­рал учруулдаг нэг хэсэг бодис, нэгдлүүд хэт илүүдэх ба нөгөө хэсэг нь хомсдсоноор биед гипер­хо­лес­те­ри­не­мия давамгайлж уг өвчнийг үүсгэх гол шалт­гаан нь болдог гэж олонхи судлаачид үздэг.

Эх сурвалж: http://www.goolingoo.mn/index.php?c=3443
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.